Lesley Van Hul

Supermalse Thaise kip

aller-14
glutenvrij
aller-09
melkvrij
aller-12
glutenvrij
aller-01
sojavrij
aller-03
sesamvrij
aller-08
nootvrij

glutenvrij , zuivelvrij , eivrij , lactosevrij , sojavrij  , tarwevij , nootvrij , sesamvrij

voor 4 personen

 

Ingredienten

  • 1 kg biologische kippenboutfilets
  • 2 el kant en klare rode Thaise currypasta ( 3 of 4 als je van pittig houdt )
  • 800 ml kokosmelk
  • 3 el vissaus
  • 5 diepgevroren  kaffir -limoenblaadjes
  • sap van 1 limoen
  • 1 el Pure Via stevia rietsuiker
  • busseltje koriander

bereiding

  1. verwarm de oven voor op 180°
  2. neem een grote bakschaal of ovenvaste platte pot ” met deksel”
  3. leg de kip in de schaal en strooi er de limoenblaadjes over
  4. maak in een aparte kom de saus voor de kip :
  5. meng de kokosmelk , currypasta , vissaus , suiker en limoensap in de kom
  6. proef eens van de saus of je ze zouter, zoeter of pittiger wil en kruid bij naar smaak
  7. schenk de saus over de kip
  8. doe het deksel op de bakschaal en zet in de oven
  9. controleer de kip na 1 uur op gaarheid .
  10. de kip is klaar na ongeveer 90 min.
  11. bestrooi met verse koriander
  12. geef er gestoomde groenten en eventueel rijst bij mmmmmm 🙂

 

Print Friendly

Lesley's Tips and Tricks

  • voor de currypasta en de vissaus gebruik ik het merk Thai hertitage omdat dit veilige producten zijn , ze gebruiken bovendien geen kleurstoffen noch bewaarmiddelen
  • kaffir- limoenblaadjes koop je het best in een aziatische supermarkt , je vindt ze in het vriesvak , je kan ze gemakkelijk meer dan een jaar in je vriezer houden, ze geven een heerlijk zachte limoentoets aan je gerechten
  • krijg je vrienden op bezoek , no stress  !! maak dit gerecht de dag voordien, je hoeft het enkel op te warmen , de smaken worden nog intenser en de kip blijft lekker zacht .