
glutenvrij

melkvrij

glutenvrij

sojavrij

sesamvrij

nootvrij
glutenvrij , zuivelvrij , eivrij , lactosevrij , sojavrij , tarwevij , nootvrij , sesamvrij
voor 4 personen
Ingredienten
- 1 kg biologische kippenboutfilets
- 2 el kant en klare rode Thaise currypasta ( 3 of 4 als je van pittig houdt )
- 800 ml kokosmelk
- 3 el vissaus
- 5 diepgevroren kaffir -limoenblaadjes
- sap van 1 limoen
- 1 el Pure Via stevia rietsuiker
- busseltje koriander
bereiding
- verwarm de oven voor op 180°
- neem een grote bakschaal of ovenvaste platte pot ” met deksel”
- leg de kip in de schaal en strooi er de limoenblaadjes over
- maak in een aparte kom de saus voor de kip :
- meng de kokosmelk , currypasta , vissaus , suiker en limoensap in de kom
- proef eens van de saus of je ze zouter, zoeter of pittiger wil en kruid bij naar smaak
- schenk de saus over de kip
- doe het deksel op de bakschaal en zet in de oven
- controleer de kip na 1 uur op gaarheid .
- de kip is klaar na ongeveer 90 min.
- bestrooi met verse koriander
- geef er gestoomde groenten en eventueel rijst bij mmmmmm 🙂
Lesley's Tips and Tricks
- voor de currypasta en de vissaus gebruik ik het merk Thai hertitage omdat dit veilige producten zijn , ze gebruiken bovendien geen kleurstoffen noch bewaarmiddelen
- kaffir- limoenblaadjes koop je het best in een aziatische supermarkt , je vindt ze in het vriesvak , je kan ze gemakkelijk meer dan een jaar in je vriezer houden, ze geven een heerlijk zachte limoentoets aan je gerechten
- krijg je vrienden op bezoek , no stress !! maak dit gerecht de dag voordien, je hoeft het enkel op te warmen , de smaken worden nog intenser en de kip blijft lekker zacht .