
glutenvrij

melkvrij

glutenvrij

sojavrij

sesamvrij

visvrij

schaal- en schelpdieren

nootvrij

pindavrij

mosterdvrij

seldervrij

veggie

vegan
Goed voor ongeveer 16 koekjes
Ingredienten
- 120 gr glutenvrije bloem
- 3 el rijstbloem
- 3 tl bakpoeder
- 250 ml ongezoete rijstmelk
- 50 gr plantaardige boter (gesmolten)
- 4 el gemalen lijnzaad
- 120 gr suiker of stevia of kokosbloemsuiker
Bereiding
- verwarm de oven voor op 220°C
- mix het lijnzaad fijn en doe dit bij de rijstmelk en laat opzwellen
- meng de glutenvrije bloem , rijstebloem , suiker , bakpoeder , boter in een grote kom en voeg het mengsel met het lijnzaad toe en roer goed onder elkaar
- giet in de vorm voor de madeleinekoekjes en zet 5 min in de oven
- verlaag daarna de temperatuur naar 170°C en laat nog 6-8 min verder bakken.
- haal de madeleines lauw uit de vorm en leg ze in een mooie koekjestrommel.
Lesley's Tips and Tricks
- je kan de rijstmelk vervangen door een andere plantaardige melk naar jouw keuze
- doe er 2 el carobe poeder of veilige cacao poeder bij voor chocolade madeleinekes 🙂
- een lekker fris zurig en kleurig accent krijg je door geplette framboosjes onder je beslag te roeren.
Recente reacties