Lesley Van Hul
allergievrijkoken.be

Madeleine koekjes

aller-14
glutenvrij
aller-09
melkvrij
aller-12
glutenvrij
aller-01
sojavrij
aller-03
sesamvrij
aller-11
visvrij
aller-04
schaal- en schelpdieren
aller-08
nootvrij
aller-10
pindavrij
aller-06
mosterdvrij
aller-07
seldervrij
vegan
veggie
Veggie
vegan

Goed voor ongeveer 16 koekjes

 

Ingredienten

  • 120 gr glutenvrije bloem
  • 3 el rijstbloem
  • 3 tl bakpoeder
  • 250 ml ongezoete rijstmelk
  • 50 gr plantaardige boter (gesmolten)
  • 4 el gemalen lijnzaad
  • 120 gr suiker of  stevia of kokosbloemsuiker

Bereiding

  1. verwarm de oven voor op 220°C
  2. mix het lijnzaad fijn en doe dit bij de rijstmelk en laat opzwellen
  3. meng de glutenvrije bloem , rijstebloem , suiker , bakpoeder , boter in een grote kom en voeg het mengsel met het lijnzaad toe en roer goed onder elkaar
  4. giet in de vorm voor de madeleinekoekjes en zet 5 min in de oven
  5. verlaag daarna de temperatuur naar 170°C en laat nog 6-8 min verder bakken.
  6. haal de madeleines lauw uit de vorm en leg ze in een mooie koekjestrommel.

Print Friendly

Lesley's Tips and Tricks

  • je kan de rijstmelk vervangen door een andere plantaardige melk naar jouw keuze
  • doe er 2 el carobe poeder of veilige cacao poeder bij voor chocolade madeleinekes 🙂
  • een lekker fris zurig  en kleurig accent krijg je door geplette framboosjes onder je beslag te roeren.