Lesley Van Hul
allergievrijkoken.be

Allergievriendelijke chocolade cupcakes

aller-14
glutenvrij
aller-09
melkvrij
aller-12
glutenvrij
aller-01
sojavrij
aller-08
nootvrij
vegan
veggie
Veggie
vegan

glutenvrij , eivrij , lactosevrij , melkvrij , zuivelvrij , sojavrij , tarwevrij , nootvrij, vegan , veggie

goed voor 12 cupcakes

Ingredienten

  • 200 gr glutenvrije bloem
  • 200 gr suiker
  • 250 ml koud water
  • 3 el cacao poeder
  • 5 el plantaardige olie
  • 1 tl zout
  • 1 zakje glutenvrij bakpoeder
  • 1 tl witte azijn
  • 100 gr glutenvrije pure chocolade voor de afwerking

Bereiding

  1. verwarm de oven voor op 180°
  2. neem een grote kom en meng er alle bovenstaande ingrediënten tot 1 massa
  3. zet papieren bakvormpjes in het muffin bakblik, verdeel het deeg erover en bak ca. 25-30 min
  4. laat de cupcakes even afkoelen
  5. smelt de chocolade en bestrijk de cupcakes ermee

Print Friendly

Lesley's Tips and Tricks

  • als je geen notenallergie hebt kan je de cupcakes versieren met gecrushte nootjes .
  • voor kinderfeestjes kan je ze leuk versieren met suikerglazuur , fruit …
  • ik vind ze persoonlijk het lekkerste als ze nog wat warm zijn 🙂