Lesley Van Hul
Allergievrijkoken.be

allergievriendelijke cheesecake

aller-14
glutenvrij
aller-09
melkvrij
aller-12
glutenvrij
aller-08
nootvrij
vegan
veggie
Veggie
vegan

glutenvrij , tarwevrij , lactosevrij , melkvrij , zuivelvrij , eivrij , nootvrij , veggie , vegan

voor 8 personen

 

Ingredienten

 

  • voor de vulling :
  • 400 gr Provamel plantaardig alternatief voor plattekaas
  • 200 gr Tofutti Creamy Smooth smeerkaas
  • 150 gr kokosbloem suiker
  • 150 gr glutenvrije bloem – Schär
  • 5 tl no egg van Orgran
  • 10 tl water om de no egg op te lossen
  • zeste van 1 citroen
  • sap van 1 citroen
  • voor de bodem :
  • 200 gr Céreal koekjes met stukjes karamel
  • 2 el olijfolie of vloeibare plantaardige boter
  • 1 el agave siroop

Bereiding

  1. warm de oven voor op 230° C
  2. verkruimel de koekjes  en meng er de olijfolie en de agave er onder , doe dit mengsel in een bakvorm en druk goed aan
  3. meng de bloem met de suiker en doe dit bij de alternatieve platte kaas en de smeerkaas en meng goed onder elkaar
  4. voeg het water bij de no egg , en doe dit ook bij het mengsel
  5. voeg de zeste van een gewassen citroen erbij alsook het sap van de citroen, en meng alles nog eens goed door
  6. doe het mengsel voorzichtig in een bakvorm en bak gedurende 12 minuten op 230 graden in een voorverwarmde oven, daarna verlaag je de temperatuur naar 150 graden en laat je de cheesecake nog 20 minuten in de oven staan.
  7. laat de taart afkoelen en haal ze uit de springvorm

Print Friendly

Lesley's Tips and Tricks

  • de kokosbloem suiker kan je vervangen door stevia of gewone suiker
  • lekker met een rode vruchtencoulis