lesley van hul
allergievrijkoken.be

courgette spaghetti , kabeljauw , crumble van Parma ham ( 2 P)

aller-14
glutenvrij
aller-09
melkvrij
Suikervrij
suikervrij
aller-12
glutenvrij
aller-01
sojavrij
aller-03
sesamvrij
aller-04
schaal- en schelpdieren
aller-08
nootvrij
aller-10
pindavrij
aller-06
mosterdvrij
aller-07
seldervrij

Ingredienten

  • 1 courgette in spaghettislierten
  • 100 gr jonge spinazieblaadjes
  • sap van een halve citroen
  • 100 gr gemarineerde zongedroogde tomaatjes, uitgelekt
  • 2 stukken kabeljauw ( 100 à 130 gr pp)
  • 2 sneetjes Parma ham ( of andere gerookte ham)
  • beetje olijfolie
  • peper en zout

bereiding

  1. snij de courgette met een spiraalsnijder in fijne spaghetti reepjes
  2. doe de zongedroogde tomaatjes samen met het sap van de citroen en wat olijfolie in een blender en mix fijn , als de dressing wat te stevig is mag je er een beetje water bijvoegen , kruid af met peper en zout naar smaak
  3. leg de sneetjes ham ( elk apart) tussen keukenpapier en steek een 3-tal minuten in de microgolf , de sneetjes drogen uit en worden lekker krokant , verkruimel ze
  4. bak de kabeljauw gaar in wat olijfolie
  5. voeg de courgette spaghetti samen de spinazie en de tomatendressing en meng goed onder elkaar , schik op een bord samen met de gebakken kabeljauw en de crumble , Smakelijk!

Print Friendly

Lesley's Tips and Tricks

  • kabeljauw kan je vervangen door elke witte stevige vis
  • de tomatendressing zorgt er voor dat de courgette zal garen, zodat ze lekker zacht worden van structuur
  • de courgette kan je natuurlijk vervangen door een andere harde groenten soort naar keuze