Lesley Van Hul

crème brûlée ( zonder ei , zonder zuivel ! )

aller-14
glutenvrij
aller-09
melkvrij
aller-12
glutenvrij
aller-01
sojavrij
vegan
veggie
Veggie
vegan

glutenvrij , lactosevrij , zuivelvrij , sojavrij , tarwevrij , eivrij  , vegan , veggie

voor 2 personen

 

Ingredienten

  • 100 ml amandelmelk
  • 200 ml amandel room
  • 1 el maïzena
  • 2 gr agar agar
  • 30 gr ruwe rietsuiker met stevia
  • 1 vanille stokje
  • suikerlaagje : 2 el bruine suiker , 2 el kristalsuiker

Bereiding

  1. warm de melk op tot tegen het kookpunt
  2. voeg de suiker toe
  3. voeg de maïzena toe
  4. schraap de zaadjes uit de vanille stok , voeg deze bij de melk
  5. voeg de room toe
  6. alles goed mengen en op een medium vuur zetten voor 2 à 3 minuten
  7. voeg het de agar agar toe en laat nog 2 minuten doorkoken , blijven roeren in het mengsel !
  8. doe in schaaltjes , laat afkoelen en zet daarna in de koelkast om op te stijven
  9. strooi een fijn laagje van de suikermix over het oppervlak van elk schaaltje met crème.
  10. smelt de suiker met behulp van een  gasbrander, de suiker moet smelten en carameliseren, maar mag niet verbranden!

Print Friendly