
glutenvrij

melkvrij

glutenvrij

sojavrij

veggie

vegan
glutenvrij , lactosevrij , zuivelvrij , sojavrij , tarwevrij , eivrij , vegan , veggie
voor 2 personen
Ingredienten
- 100 ml amandelmelk
- 200 ml amandel room
- 1 el maïzena
- 2 gr agar agar
- 30 gr ruwe rietsuiker met stevia
- 1 vanille stokje
- suikerlaagje : 2 el bruine suiker , 2 el kristalsuiker
Bereiding
- warm de melk op tot tegen het kookpunt
- voeg de suiker toe
- voeg de maïzena toe
- schraap de zaadjes uit de vanille stok , voeg deze bij de melk
- voeg de room toe
- alles goed mengen en op een medium vuur zetten voor 2 à 3 minuten
- voeg het de agar agar toe en laat nog 2 minuten doorkoken , blijven roeren in het mengsel !
- doe in schaaltjes , laat afkoelen en zet daarna in de koelkast om op te stijven
- strooi een fijn laagje van de suikermix over het oppervlak van elk schaaltje met crème.
- smelt de suiker met behulp van een gasbrander, de suiker moet smelten en carameliseren, maar mag niet verbranden!