Lesley Van Hul

Erwtensoep met glutenvrije broodcroutons

aller-14
glutenvrij
aller-09
melkvrij
aller-12
glutenvrij
aller-08
nootvrij
vegan
veggie
Veggie
vegan

glutenvrij , zuivelvrij , melkvrij , lactosevrij , eivrij , suikervrij , tarwevrij , nootvrij , vegan , veggie

voor 4 personen

 

Ingredienten

  • 700 gr diepvrieserwten
  • 1,5 L biologische groentebouillon
  • 1 ui
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblaadje
  • scheutje olijfolie
  • oud glutenvrij brood
  • scheutje rijstroom

Bereiding

  1. snij de ui
  2. doe wat olijfolie in een pot en bak de ui aan ,  voeg de aromaten (tijm, laurier)  toe, laat alles glazig worden in de vetstof.
  3. voeg de erwten toe en bak ze eventjes mee, bevochtig het geheel met de groentebouillon ,laat alles 20 minuten gaarkoken op een matig vuur.
  4. mix of blend de soep fijn,  breng op smaak met peper en zout, voeg eventueel wat room toe.
  5. snijd de korsten van het oud/ nieuw brood, snijd de boterhammen in gelijke blokjes.bak deze krokant in olijfolie , als ze gebakken zijn strooi je er wat grof zeezout over.

 

TIP : In een luchtdichte doos kan je de broodkorstjes ongeveer een week bewaren . Ze zijn ook lekker in een salade , doe er eventueel look of harissa bij voor een pittige toets ! 🙂

Print Friendly