
glutenvrij

melkvrij

glutenvrij

nootvrij

veggie

vegan
glutenvrij , zuivelvrij , melkvrij , lactosevrij , eivrij , suikervrij , tarwevrij , nootvrij , vegan , veggie
voor 4 personen
Ingredienten
- 700 gr diepvrieserwten
- 1,5 L biologische groentebouillon
- 1 ui
- 2 takjes tijm
- 1 laurierblaadje
- scheutje olijfolie
- oud glutenvrij brood
- scheutje rijstroom
Bereiding
- snij de ui
- doe wat olijfolie in een pot en bak de ui aan , voeg de aromaten (tijm, laurier) toe, laat alles glazig worden in de vetstof.
- voeg de erwten toe en bak ze eventjes mee, bevochtig het geheel met de groentebouillon ,laat alles 20 minuten gaarkoken op een matig vuur.
- mix of blend de soep fijn, breng op smaak met peper en zout, voeg eventueel wat room toe.
- snijd de korsten van het oud/ nieuw brood, snijd de boterhammen in gelijke blokjes.bak deze krokant in olijfolie , als ze gebakken zijn strooi je er wat grof zeezout over.
TIP : In een luchtdichte doos kan je de broodkorstjes ongeveer een week bewaren . Ze zijn ook lekker in een salade , doe er eventueel look of harissa bij voor een pittige toets ! 🙂