Lesley van Hul

Fish sticks met tartaarsaus ( glutenvrij & eivrij)

aller-14
glutenvrij
aller-09
melkvrij
aller-12
glutenvrij
aller-01
sojavrij
aller-08
nootvrij

glutenvrij , lactosevrij , tarwevrij , melkvrij , zuivelvrij , eivrij , sojavrij, nootvrij

voor 2 personen

 

Ingredienten

  • 400 gr witte stevige vis ( zoals schelvis  , polak , wijting)
  • 5 el glutenvrije bloem
  • 6 el zonnebloemolie
  • 5 el Orgran Rice crumbs
  • peper en zout
  • de tartaarsaus : 
  • het recept van deze saus vind je apart op de website

Bereiding

  1. neem de vis en snij deze in blokjes , staafjes
  2. zet 3 schaaltjes klaar om de vis te paneren
  3. doe in 1 schaaltje de bloem met wat peper en zout
  4. in het 2de schaaltje doe je de olie
  5. in het 3de schaaltje doe je de rice crumbs
  6. wentel de vis eerst door de bloem , klop de overtollige bloem er af
  7. haal ze nu door de olie
  8. en wentel daarna door de rice crumbs zodat ze mooi egaal bedekt zijn met een laagje crumbs
  9. verhit de friteuse op 180° om de vis te bakken
  10. bak de fish sticks goudbruin gedurende zo’n dikke 3 minuten, bak niet teveel fish sticks per beurt.
  11. laat de vis uitlekken op wat keukenpapier
  12. het recept van de tartaarsaus vind je apart op de website

Print Friendly

Lesley's Tips and Tricks

  • dit gerechtje is een winner bij kids , hij scoort ook goed als aperitiefhapje .
  • maak er een lekkere spinaziepuree of erwtjespuree bij als hoofdgerecht, of een frisse groene sla in de zomer
  • je kan ze ook bakken in de pan in een bodempje olie  , regelmatig draaien !