
glutenvrij

melkvrij

glutenvrij

sojavrij

nootvrij
glutenvrij , lactosevrij , tarwevrij , melkvrij , zuivelvrij , eivrij , sojavrij, nootvrij
voor 2 personen
Ingredienten
- 400 gr witte stevige vis ( zoals schelvis , polak , wijting)
- 5 el glutenvrije bloem
- 6 el zonnebloemolie
- 5 el Orgran Rice crumbs
- peper en zout
- de tartaarsaus :
- het recept van deze saus vind je apart op de website
Bereiding
- neem de vis en snij deze in blokjes , staafjes
- zet 3 schaaltjes klaar om de vis te paneren
- doe in 1 schaaltje de bloem met wat peper en zout
- in het 2de schaaltje doe je de olie
- in het 3de schaaltje doe je de rice crumbs
- wentel de vis eerst door de bloem , klop de overtollige bloem er af
- haal ze nu door de olie
- en wentel daarna door de rice crumbs zodat ze mooi egaal bedekt zijn met een laagje crumbs
- verhit de friteuse op 180° om de vis te bakken
- bak de fish sticks goudbruin gedurende zo’n dikke 3 minuten, bak niet teveel fish sticks per beurt.
- laat de vis uitlekken op wat keukenpapier
- het recept van de tartaarsaus vind je apart op de website
Lesley's Tips and Tricks
- dit gerechtje is een winner bij kids , hij scoort ook goed als aperitiefhapje .
- maak er een lekkere spinaziepuree of erwtjespuree bij als hoofdgerecht, of een frisse groene sla in de zomer
- je kan ze ook bakken in de pan in een bodempje olie , regelmatig draaien !