Lesley Van Hul

De lekkerste glutenvrije gezonde granola éver

aller-14
glutenvrij
aller-09
melkvrij
aller-12
glutenvrij
aller-01
sojavrij
vegan
veggie
Veggie
vegan

De lekkerste glutenvrije gezonde granola éver !

Voor 4 personen

glutenvrij , melkvrij , zuivelvrij , lactosevrij , sojavrij , tarwevrij , veggie , vegan, eivrij

 

Ingredienten

  • 5 el kokosolie
  • 5 el agave siroop
  • 200 gr notenmix  ( pecannoten , chiazaad , hennepzaad , zonnebloempitten , amandelen)
  • 50 gr rozijnen
  • 150 gr boekweitvlokken
  • 50 gr gepofte rijst (van Organic Amisa , deze is glutenvrij , tarwevrij , melkvrij en gezoet met agave)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170°
  2. smelt de kokosolie en de agave in een pannetje
  3. voeg de boekweitvlokken , gepofte rijst en notenmix samen in een kom en meng goed door elkaar
  4. voeg er de gesmolten olie over en meng het geheel goed door
  5. bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel over de bakplaat
  6. plaats dit in de oven voor 20 min
  7. laat even afkoelen en strooi er de rozijnen over .

Print Friendly

Lesley's Tips and Tricks

  • ik gebruik zelf altijd kokosolie met geur , dit geeft een heerlijk aroma aan je granola
  • met de notenmengeling kan je gaan spelen, heb je graag  pompoenpitten , gedroogde abrikozen , vijgen …
  • heb je hem graag wat zoeter doe er dan een extra eetlepel agave bij
  • doe de granola in een weckbokaal zo blijft hij zeker een 10 dagen goed , maar omdat hij zo lekker is maak je zeker en vast binnen de week een nieuwe portie ! 🙂