
glutenvrij

melkvrij

glutenvrij

veggie

vegan
Deze glutenvrije veggieburger is glutenvrij ,vleesvrij , tarwevrij , lactosevrij , melkvrij , zuivelvrij , eivrij , veggie , vegan
voor 4 personen
Ingredienten
- 4 Schar Ciabatta broodjes
- 4 grote portobello-paddenstoelen
- 1 rode ui , in schijfjes
- 2 tomaten , in schijfjes
- handjevol rucola sla
- kleine augurkjes een 10 tal , in schijfjes
- veganaise ( mayonaise zonder ei ) , zelfgemaakt of uit een bokaal
- olijfolie
- peper , zout , harissa
Bereiding
- verwarm de oven op 200°
- strijk de portobello in met olijfolie en kruid af met peper , zout , harissa
- bak de broodjes af in de oven, ondertussen maken we de vulling klaar
- grill de paddenstoelen in een hete grillpan aan beide zijden
- snij de tomaten , augurken en rode ui in schijfjes
- snijd de broodjes open en bestrijk ze met wat veganaise.
- leg er wat blaadjes sla en de uiringen en tomaat op, leg de gegrilde portobello erboven op, vervolgens nog wat augurk , sla en wat uiringen ,zet de hoed van het broodje erop.
Lesley's Tips and Tricks
Je kan de portobello marineren in wat knoflookolie , heb je nog wat gegrilde groenten over , gooi ze ertussen 😉
Met de mayonaise / veganaise kan je met de smaken gaan spelen … voeg er wat paprikapoeder bij …