Lesley Van Hul

Glutenvrije veggieburger

aller-14
glutenvrij
aller-09
melkvrij
aller-12
glutenvrij
vegan
veggie
Veggie
vegan

Deze glutenvrije veggieburger is glutenvrij ,vleesvrij ,  tarwevrij , lactosevrij , melkvrij , zuivelvrij , eivrij , veggie , vegan

voor 4 personen

 

Ingredienten

  • 4 Schar Ciabatta broodjes
  • 4 grote portobello-paddenstoelen
  • 1 rode ui , in schijfjes
  • 2 tomaten , in schijfjes
  • handjevol rucola sla
  • kleine augurkjes een 10 tal , in schijfjes
  • veganaise ( mayonaise zonder ei ) , zelfgemaakt of uit een bokaal
  • olijfolie
  • peper , zout , harissa

Bereiding

  1. verwarm de oven op 200°
  2. strijk de portobello in met olijfolie en kruid af met peper , zout , harissa
  3. bak de broodjes af in de oven, ondertussen maken we de vulling klaar
  4. grill  de paddenstoelen in een hete grillpan aan beide zijden
  5. snij de tomaten , augurken en rode ui in schijfjes
  6. snijd de broodjes open en bestrijk ze met wat veganaise.
  7. leg er wat blaadjes sla en de uiringen en  tomaat  op, leg de gegrilde portobello erboven op, vervolgens nog wat augurk , sla en wat uiringen ,zet de hoed van het broodje erop.

Print Friendly

Lesley's Tips and Tricks

Je kan de portobello marineren in wat knoflookolie , heb je nog wat gegrilde groenten over , gooi ze ertussen 😉

Met de mayonaise / veganaise  kan je met de smaken gaan spelen … voeg er wat paprikapoeder bij …