Lesley Van Hul
Allergievrijkoken.be

Healthy chocolate bar (snickers)

aller-14
glutenvrij
aller-09
melkvrij
aller-12
glutenvrij
aller-01
sojavrij
vegan
veggie
Veggie
vegan

glutenvrij , tarwevrij, suikervrij, eivrij , sojavrij , lactosevrij, melkvrij , zuivelvrij , veggie , vegan

Ingredienten

  • 16 kleine ontpitte dadels
  • 3 handjes gemengde noten ( kies wat je graag lust )
  • 3 el cacaopoeder  ( ik gebruik vanHouten)
  • 125 gr gemende noten ( kies wat je graag lust)
  • 8 el kokosolie ( ik gebruik Amanprana)
  • 2 el pindakaas  ( zonder toegevoegde suikers! )
  • 2 el honing of agave
  • 150 gr pure chocolade ( ik gebruik Cavalier met Stevia )

Bereiding

  1. doe de pure chocolade samen met 2 el kokosolie in een pannetje en laat smelten
  2. de snickers bestaat uit 3 lagen we starten met het maken van de eerste laag
  3. 1ste laag : doe de dadels samen met 3 el cacaopoeder , 3 el kokosolie en 3 handjes gemende noten in een keukenmachine , doe dit mengsel in een siliconen vorm
  4. 2de laag : doe 125 gr noten samen met 2 el pindakaas , 2 el agave en 3 el kokosolie in een keukenmachine , verdeel dit mengsel over de 1ste laag
  5. 3de laag : giet de gesmolten chocolade over de 2de laag en zet de siliconen vorm in de vriezer
  6. na een uurtje zijn ze klaar… mmmmmmm

Print Friendly

Lesley's Tips and Tricks

  • laat de snickers een paar minuten ontdooien voor je ze eet
  • je kan ze ook in een afgesloten doosje bewaren in de koelkast.
  • je kan de noten mengeling ook vervangen door rozijnen , cranberry’s , kokosschilfers
  • deze healthy snickers blijven luchtdicht afgesloten minstens 1 maand vers in de koelkast …als je er zo lang aan kan weerstaan 🙂