Homemade zuivelvrije yoghurt

Homemade zuivelvrije yoghurt

aller-14
glutenvrij
aller-09
melkvrij
aller-12
glutenvrij
aller-01
sojavrij
vegan
veggie
Veggie
vegan

zuivelvrij , melkvrij, lactosevrij , suikervrij, sojavrij  , tarwevrij , glutenvrij , eivrij , vegan , veggie

goed voor ongeveer 5 potjes van 150 ml

 

Ingredienten

  • 2 blikken kokosmelk ( samen 800 ml )
  • 2 el arrowroot ( natuurlijk bindmiddel , te koop bij de natuurvoedingswinkel)
  • 1 tl agar agar
  • 1 zakje yoghurt ferment van 3 gr – yoghurtcultuur/yoghurtstarter/probiotica. ( te koop bij de apotheek)
  • agavesiroop ( naar smaak)

Bereiding

  1. kokosmelk in een pot doen
  2. neem een kopje met wat water en doe daar de arrowroot en agar agar in , blijf roeren tot er geen klontjes meer inzitten
  3. doe dit mengsel bij de opgewarmde kokosmelk en laat een minuut of 2 koken
  4. doe daarna de agave siroop er bij naar smaak
  5.  de melk moet nu afkoelen tot 40 graden, tussen de 37 en 40 graden ontwikkelen de yoghurtbacteriën zich het beste, boven de 42 graden sterven ze af, dus heeft het geen zin dat je ze erbij doet .
  6. als het mengsel 40 graden is, dan kun je de yoghurtcultuur/yoghurtstarter erbij doen. Dan goed roeren en het mengsel over de potjes verdelen.
  7. zet de potjes voor 10 uur in de yoghurtmaker , na 10 uur laat je ze even afkoelen en zet je ze in de ijskast.
  8. ik maak altijd ’s morgens yoghurt dan zijn ze ’s avonds klaar en heb je tegen de ochtend daarop lekker gekoelde yoghurt.

Je kunt met 1 zakje yoghurtcultuur heel vaak yoghurt maken. Ik heb van mijn eerste portie een paar zakjes met ieder 3 a 4 eetlepels yoghurt ingevroren. Met iedere ‘batch’ kun je ongeveer 10 keer yoghurt maken.  Je zou 100 liter yoghurt met 1 zakje kunnen maken.

Verse Yoghurt is heerlijk , je moet er wel geduld voor hebben !! 🙂

Print Friendly

Lesley's Tips and Tricks

Je kan de portobello marineren in wat knoflookolie , heb je nog wat gegrilde groenten over , gooi ze ertussen 😉

Met de mayonaise / veganaise  kan je met de smaken gaan spelen … voeg er wat paprikapoeder bij …