
glutenvrij

melkvrij

glutenvrij

sojavrij

veggie

vegan
glutenvrij , zuivelvrij, melkvrij, lactosevrij , sojavrij , eivrij, tarwevrij ,suikervrij, vegan , veggie
voor 4 personen
Ingredienten
- 300 gr geroosterde pompoen
- 1 blik kikkererwten ( 240 gr uitgelekt)
- 1 teentje knoflook
- 2 el sesampasta ( tahin)
- 3 el olijfolie
- sap van 1/2 citroen
- 1 bosje koriander
- peper en zout
- ingrediënten crackers :
- 100 gr quinoa bloem
- 100 gr glutenvrije bloem
- 200 gr zonnebloempitten
- 50 gr havervlokken
- 50 gr gebroken lijnzaad
- 1,5 dl water
- 1 dl olijfolie
- 1 tl zout
Bereiding van Hummus van geroosterde pompoen
- verwarm de oven voor op 190°C
- schil de pompoen , verwijder de pitten en snij in stukken
- leg op een bakplaat en besprenkel met een beetje olijfolie
- bak in de oven voor een 20 tal minuten
- pureer de pompoen en de resterende ingrediënten en kruid met peper en zout en olijfolie
BEREIDING VAN CRACKERS
- doe alle droge ingrediënten in een kom en voeg er het water en de olijfolie bij , dit wordt een nat deeg
- leg bakpapier op een bakplaat en smeer het deeg hier over uit
- leg over het deegmengsel terug een stuk bakpapier en ga hier met een deegrol over
- de dikte van je crackers bepaal je zelf , ik heb ze graag super dun 😉
- doe het bakpapier van het deeg af en snij met een mes of pizza snijder je crackers vooraf !
- doe er nog een beetje zeezout over en nu mag je deeg de oven in
- bak een 20 tal minuten op 200° C tot ze mooi licht gekleurd zijn
Lesley's Tips and Tricks
- hummus is een groenten puree die van verschillende groenten kan gemaakt worden , zorg ervoor dat de groenten zoals bijv erwtjes, witte bonen, zoete aardappel … gaar zijn dat je ze kan pureren
- je kan de sesampasta vervangen door amandelpasta
- je kan bij de crackers andere smaken en zaden aan toevoegen zoals sesam of peper
- de crackers blijven een week goed in een koekendoos
Recente reacties