Lesley Van Hul
Allergievrijkoken.be

Hummus van geroosterde pompoen met zelfgemaakte crackers

aller-14
glutenvrij
aller-09
melkvrij
aller-12
glutenvrij
aller-01
sojavrij
vegan
veggie
Veggie
vegan

glutenvrij , zuivelvrij, melkvrij, lactosevrij , sojavrij , eivrij, tarwevrij  ,suikervrij, vegan , veggie

voor 4 personen

Ingredienten

  • 300 gr geroosterde pompoen
  • 1 blik kikkererwten ( 240 gr uitgelekt)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el sesampasta ( tahin)
  • 3 el olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 bosje koriander
  • peper en zout
  • ingrediënten crackers :
  • 100 gr quinoa bloem
  • 100 gr glutenvrije bloem
  • 200 gr zonnebloempitten
  • 50 gr havervlokken
  • 50 gr gebroken lijnzaad
  • 1,5 dl water
  • 1 dl olijfolie
  • 1 tl zout

Bereiding van Hummus van geroosterde pompoen

  1. verwarm de oven voor op 190°C
  2. schil de pompoen , verwijder de pitten en snij in stukken
  3. leg op een bakplaat en besprenkel met een beetje olijfolie
  4. bak in de oven voor een 20 tal minuten
  5. pureer de pompoen en de resterende ingrediënten en kruid met peper en zout en olijfolie

BEREIDING VAN CRACKERS

  1. doe alle droge ingrediënten in een kom en voeg er het water en de olijfolie bij , dit wordt een nat deeg
  2. leg bakpapier op een bakplaat en smeer het deeg hier over uit
  3. leg over het deegmengsel terug een stuk bakpapier en ga hier met een deegrol over
  4. de dikte van je crackers bepaal je zelf , ik heb ze graag super dun 😉
  5. doe het bakpapier van het deeg af en snij met een mes of pizza snijder je crackers vooraf !
  6. doe er nog een beetje zeezout over en nu mag je deeg de oven in
  7. bak een 20 tal minuten op 200° C tot ze mooi licht gekleurd zijn
Print Friendly

Lesley's Tips and Tricks

  • hummus is een groenten puree die van verschillende groenten kan gemaakt worden , zorg ervoor dat de groenten zoals bijv erwtjes, witte bonen, zoete aardappel … gaar zijn dat je ze kan pureren
  • je kan de sesampasta vervangen door amandelpasta
  • je kan bij de crackers andere smaken en zaden aan toevoegen zoals sesam of peper
  • de crackers blijven een week goed in een koekendoos