Lesley Van Hul
Allergievrijkoken.be

Romige pastinaaksoep met verassende topping !

aller-14
glutenvrij
aller-09
melkvrij
aller-12
glutenvrij
aller-01
sojavrij
vegan
veggie
Veggie
vegan

glutenvrij, melkvrij , zuivelvrij , lactosevrij , sojavrij  eivrij , tarwevrij , suikervrij , veggie , vegan

voor 4 personen

 

Ingredienten

  • 5 pastinaken
  • 3 sjalotten
  • 1,5 l water
  • 2 el biologische groentebouillon ( Rapunzel)
  • 2 dl amandel of rijstroom
  • 1 tl kurkuma poeder
  • 1 el (kokos) olie
  • Topping :
  • gremolata : 1 citroen, peterselie , 1 teentje look
  • 4 sneetjes gerookte ham ( weg te laten als je het veggie of vegan wil houden !)

Directions

  1. verhit 1 eetlepel (kokos)olie in een soeppan, bak de sjalot een 3-tal minuten.
  2. voeg de kurkuma toe en bak mee
  3. doe de pastinaak en de bouillon er bij en breng aan de kook , verlaag het vuur na een 10 à 15 min
  4. haal de pot van het vuur , doe de room er bij en pureer alles met een staafmixer
  5. voor de gremolata : neem een teentje look en rasp deze fijn
  6. rasp de schil van een citroen en doe deze bij de look
  7. hak de peterselie fijn en meng deze met de citroen en de look.
  8. leg de sneetjes ham ( elk apart) tussen keukenpapier en steek een 3-tal minuten in de microgolf , de sneetjes drogen uit en worden lekker krokant.

Print Friendly

Lesley's Tips and Tricks

  • Toppings moeten in contrast staan met de soep voor wat betreft smaak en textuur. Als je een romige soep maakt, zijn fijngesneden frisse kruiden ideaal. Als je soep maakt op basis van een bouillon, kun je deze uitstekend serveren met knapperige toppings als tortillachips of croutons.
  •  voeg linzen, cashewnoten, avocado en koriander toe !