
glutenvrij

melkvrij

glutenvrij

sojavrij

nootvrij
glutenvrij , lactosevrij , zuivelvrij , melkvrij, eivrij, sojavrij , tarwevrij , nootvrij
voor 2 personen
Ingredienten
- 20 scampi’s
- 1/2 limoen
- 2 avocado
- 2 roze pompelmoes
- 100 gr rucola
- beetje olijfolie
- 1 teentje knoflook , fijngesnipperd
- peper & zout
- voor de dressing :
- 1 limoen
- 1 busseltje koriander fijngehakt
- handjevol muntblaadjes fijngehakt
- 1/2 chilli pepertje of chili vlokken
- 3 tl honing of agave
- 2 el vissaus
- 2 el water
Bereiding
- pel een 20-tal scampi’s en verwijder het darmkanaal.
- schil 2 avocado’s, verwijder de pit en en snij in stukjes, besprenkel meteen met het sap van een limoen om het verkleuren tegen te gaan.
- schil de pompelmoes en snij in partjes ( zonder het harde vliesje)
- fruit de knoflook in een pan met olie, bak de scampi’s in de knoflook tot ze rozig zijn , kruid af met peper en zout en zet even aan de kant
- meng het sap van een limoen met de vissaus , water , honing , koriander , munt en chili
- meng in een kom wat frisse sla, de scampi’s, de pompelmoes en de avocado en besprenkel royaal met de dressing.
Lesley's Tips and Tricks
- mag het wat exclusiever dan kan je de scampi vervangen door kreeft !
- jonge spinazie blaadjes zijn een goede vervanging van sla , ze zitten boordevol ijzer en daardoor een geweldige bron van energie 🙂
Recente reacties