Lesley Van Hul
Allergievrijkoken.be

Scampi – pompelmoes slaatje met avocado

aller-14
glutenvrij
aller-09
melkvrij
aller-12
glutenvrij
aller-01
sojavrij
aller-08
nootvrij

glutenvrij , lactosevrij , zuivelvrij , melkvrij, eivrij, sojavrij , tarwevrij , nootvrij

voor 2 personen

 

Ingredienten

  • 20 scampi’s
  • 1/2  limoen
  • 2 avocado
  • 2 roze pompelmoes
  • 100 gr rucola
  • beetje olijfolie
  • 1 teentje knoflook , fijngesnipperd
  • peper & zout
  • voor de dressing :
  • 1 limoen
  • 1 busseltje koriander fijngehakt
  • handjevol muntblaadjes fijngehakt
  • 1/2 chilli pepertje of chili vlokken
  • 3 tl honing of agave
  • 2 el vissaus
  • 2 el water

Bereiding

  1. pel een 20-tal scampi’s en verwijder het darmkanaal.
  2. schil 2 avocado’s, verwijder de pit en en snij in stukjes, besprenkel meteen met het sap van een limoen om het verkleuren tegen te gaan.
  3. schil de pompelmoes en snij in partjes ( zonder het harde vliesje)
  4. fruit de knoflook in een pan met olie, bak de scampi’s in de knoflook tot ze rozig zijn , kruid af met peper en zout en zet even aan de kant
  5. meng het sap van een  limoen met de vissaus , water , honing ,  koriander , munt en chili
  6. meng in een kom wat frisse sla, de scampi’s, de pompelmoes en de avocado en besprenkel royaal met de dressing.

Print Friendly

Lesley's Tips and Tricks

  • mag het wat exclusiever dan kan je de scampi vervangen door kreeft !
  • jonge spinazie blaadjes zijn een goede vervanging van sla , ze zitten boordevol ijzer en daardoor een geweldige bron van energie 🙂