Lesley Van Hul
Allergievrijkoken.be

Snelle bloemkoolcurry

aller-14
glutenvrij
aller-09
melkvrij
aller-12
glutenvrij
aller-01
sojavrij
aller-08
nootvrij
vegan
veggie
Veggie
vegan

glutenvrij , tarwevrij , lactosevrij, zuivelvrij , melkvrij , sojavrij , nootvrij , eivrij , suikervrij ,veggie , vegan

voor 3 personen

 

Ingredienten

  • 1 bloemkool
  • 3 tomaten , ontpit en in blokjes gesneden
  • 3 sjalot of 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 stukje gember van een 3-tal cm , geraspt
  • 1 el rode curry pasta van Thai Heritage
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tk zout
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1 el kokos olie
  • 400 ml kokosmelk
  • een snuifje harissa
  • 1 bussel koriander

Bereiding

  1. snij de bloemkool in roosjes
  2. neem een pan met warm water , doe er het zout en de kurkuma en de roosjes in en kook een 4 à 5 minuten tot de roosjes beetgaar zijn.
  3. smelt de kokos olie in een pan en doe hier de fijngesnipperde sjalot en look bij , laat lichtjes kleuren
  4. voeg de geraspte gember , harissa  en komijn bij en daarna de curry pasta , laat even meebakken
  5. blus met de kokosmelk en laat het geheel even opwarmen, als de saus is ingedikt na een min of 2 doe je de bloemkool en de tomaten blokjes erbij
  6. voeg eventueel nog zout of peper naar smaak toe en werk af met grof gehakte koriander

Print Friendly

Lesley's Tips and Tricks

  • kolen bevatten weinig calorieën maar wel veel vezels en mineralen , bovendien zijn ze rijk aan vitamine A en C
  • serveer dit gerechtje met rijst of boekweit