
glutenvrij

melkvrij

glutenvrij

sojavrij

nootvrij

veggie

vegan
glutenvrij , tarwevrij , lactosevrij, zuivelvrij , melkvrij , sojavrij , nootvrij , eivrij , suikervrij ,veggie , vegan
voor 3 personen
Ingredienten
- 1 bloemkool
- 3 tomaten , ontpit en in blokjes gesneden
- 3 sjalot of 1 ui
- 1 teentje look
- 1 stukje gember van een 3-tal cm , geraspt
- 1 el rode curry pasta van Thai Heritage
- 1/2 tl kurkuma
- 1/2 tk zout
- 1/2 tl gemalen komijn
- 1 el kokos olie
- 400 ml kokosmelk
- een snuifje harissa
- 1 bussel koriander
Bereiding
- snij de bloemkool in roosjes
- neem een pan met warm water , doe er het zout en de kurkuma en de roosjes in en kook een 4 à 5 minuten tot de roosjes beetgaar zijn.
- smelt de kokos olie in een pan en doe hier de fijngesnipperde sjalot en look bij , laat lichtjes kleuren
- voeg de geraspte gember , harissa en komijn bij en daarna de curry pasta , laat even meebakken
- blus met de kokosmelk en laat het geheel even opwarmen, als de saus is ingedikt na een min of 2 doe je de bloemkool en de tomaten blokjes erbij
- voeg eventueel nog zout of peper naar smaak toe en werk af met grof gehakte koriander
Lesley's Tips and Tricks
- kolen bevatten weinig calorieën maar wel veel vezels en mineralen , bovendien zijn ze rijk aan vitamine A en C
- serveer dit gerechtje met rijst of boekweit
Recente reacties