Lesley Van Hul
Allergievrijkoken.be

Spaghetti van courgette met surprise kippengehakt

aller-14
glutenvrij
aller-09
melkvrij
aller-12
glutenvrij
aller-01
sojavrij

glutenvrij , eivrij , lactosevrij , melkvrij , zuivelvrij , sojavrij , suikervrij , tarwevrij

voor 2 personen

Ingredienten

  • 2 courgetten
  • 10 tal cherry tomaatjes ,in kleine stukjes gesneden
  • 120 gr gewassen spinazie , dit is 2 handen vol
  • 250 – 300 gr biologisch kippengehakt
  • 2 el zonnebloempitten
  • 1 el hennepzaad
  • 2 el gecrushte walnoten
  • peper , zout , curypoeder , gerookte paprikapoeder
  • olijfolie
  • handjevol rucola

bereiding

  1. doe het steeltje van de courgette en draai ze door de spiraalsnijder
  2. neem een grote kom en doe hier het kippengehakt in samen met de gehakte spinazieblaadjes , zonnebloempitten, hennepzaad , walnoten
  3. kruid goed af met peper en zout en de rest van de kruiden
  4. draai grote of kleine balletjes van het gehakt en bak ze in olijfolie gaar
  5.  bak de courgetti kort aan in een pan met wat olijfolie , kruid pas op het allerlaatste met kruiden
  6. doe er de cherrytomaatjes en rucola onder en doe de balletjes er bij …. klaar !

Print Friendly

Lesley's Tips and Tricks

  • met de GEFU Spirelli spiraalsnijder maak je groenten spaghetti in een handomdraai
  • hij werkt prima met harde groenten zoals wortel , rammenas , pastinaak …
  • je kan de spaghetti zowel warm als koud gebruiken
  • voeg bij de groenten spaghetti pas op het allerlaatste ogenblik zout toe , zout ontrekt  vocht aan groenten , zo krijg je slappe groenten en een teveel aan vocht op je bord 🙁
  • heb je een noten allergie , laat ze er uit en vervang eventueel door stukjes olijf of zongedroogde tomaten