
glutenvrij

melkvrij

glutenvrij

sojavrij
glutenvrij , eivrij , lactosevrij , melkvrij , zuivelvrij , sojavrij , suikervrij , tarwevrij
voor 2 personen
Ingredienten
- 2 courgetten
- 10 tal cherry tomaatjes ,in kleine stukjes gesneden
- 120 gr gewassen spinazie , dit is 2 handen vol
- 250 – 300 gr biologisch kippengehakt
- 2 el zonnebloempitten
- 1 el hennepzaad
- 2 el gecrushte walnoten
- peper , zout , curypoeder , gerookte paprikapoeder
- olijfolie
- handjevol rucola
bereiding
- doe het steeltje van de courgette en draai ze door de spiraalsnijder
- neem een grote kom en doe hier het kippengehakt in samen met de gehakte spinazieblaadjes , zonnebloempitten, hennepzaad , walnoten
- kruid goed af met peper en zout en de rest van de kruiden
- draai grote of kleine balletjes van het gehakt en bak ze in olijfolie gaar
- bak de courgetti kort aan in een pan met wat olijfolie , kruid pas op het allerlaatste met kruiden
- doe er de cherrytomaatjes en rucola onder en doe de balletjes er bij …. klaar !
Lesley's Tips and Tricks
- met de GEFU Spirelli spiraalsnijder maak je groenten spaghetti in een handomdraai
- hij werkt prima met harde groenten zoals wortel , rammenas , pastinaak …
- je kan de spaghetti zowel warm als koud gebruiken
- voeg bij de groenten spaghetti pas op het allerlaatste ogenblik zout toe , zout ontrekt vocht aan groenten , zo krijg je slappe groenten en een teveel aan vocht op je bord 🙁
- heb je een noten allergie , laat ze er uit en vervang eventueel door stukjes olijf of zongedroogde tomaten
Recente reacties