Lesley Van Hul

Tartaarsaus ( eivrij ! )

aller-14
glutenvrij
aller-09
melkvrij
aller-12
glutenvrij
vegan
veggie
Veggie
vegan

glutenvrij , lactosevrij , suikervrij , eivrij , melkvrij , tarwevrij , zuivelvrij , vegan , veggie

voor 2 personen

Ingredienten

  • 125 ml zonnebloemolie
  • 1 el azijn
  • 1 el mosterd
  • 1 el gemalen lijnzaad
  • 3 el warm water
  • snufje zout
  • 1 sjalot fijn gesneden
  • 4 kleine augurkjes op azijn fijn gesneden
  • 1 tl kappertjes in 2 gesneden

Bereiding

  1. doe 1 el gemalen lijnzaad in een potje en doe daar 3 el warm water bij, laat 3 tot 5 min staan
  2. het lijnzaad vervangt het ei en zorgt voor de binding
  3. vul een hoge beker met olie , azijn, mosterd , zout en het gewelde lijnzaad
  4. zet de mixer op puls stand na een 2 tal minuten heb je veganaise
  5. voeg nu de sjalot , augurkjes en kappertjes toe … je tartaarsaus is klaar

Print Friendly

Lesley's Tips and Tricks

 

  • deze saus kan je 1 week bewaren in de ijskast in een weckbokaal