
glutenvrij

melkvrij

glutenvrij

veggie

vegan
glutenvrij , lactosevrij , suikervrij , eivrij , melkvrij , tarwevrij , zuivelvrij , vegan , veggie
voor 2 personen
Ingredienten
- 125 ml zonnebloemolie
- 1 el azijn
- 1 el mosterd
- 1 el gemalen lijnzaad
- 3 el warm water
- snufje zout
- 1 sjalot fijn gesneden
- 4 kleine augurkjes op azijn fijn gesneden
- 1 tl kappertjes in 2 gesneden
Bereiding
- doe 1 el gemalen lijnzaad in een potje en doe daar 3 el warm water bij, laat 3 tot 5 min staan
- het lijnzaad vervangt het ei en zorgt voor de binding
- vul een hoge beker met olie , azijn, mosterd , zout en het gewelde lijnzaad
- zet de mixer op puls stand na een 2 tal minuten heb je veganaise
- voeg nu de sjalot , augurkjes en kappertjes toe … je tartaarsaus is klaar
Lesley's Tips and Tricks
- deze saus kan je 1 week bewaren in de ijskast in een weckbokaal