lesley van hul
allergievrijkoken.be

Tomatenconsommé

aller-14
glutenvrij
aller-09
melkvrij
aller-12
glutenvrij
aller-01
sojavrij
aller-03
sesamvrij
aller-11
visvrij
aller-04
schaal- en schelpdieren
aller-08
nootvrij
aller-10
pindavrij
aller-06
mosterdvrij
aller-07
seldervrij
aller-05
lupinevrij
vegan
veggie
Veggie
vegan

Ingredienten

  • 1 kg tomaten
  • grof zeezout
  • olijfolie
  • basilicum blaadjes
  • komkommer
  • gele of rode paprika

Bereiding

  1. spoel de tomaten
  2. hak ze grof (pellen hoeft niet). doe ze in een kom met een flinke snuif zeezout en wat basilicum blaadjes en mix ze fijn, ik doe dit in de blender .
  3. giet de pulp in een puntzeef die je in een ruime kom hangt, en laat een nachtje uitlekken, of doe de pulp in een neteldoek en laat zo uitlekken.
  4. wat overblijft in de kom is een bijna kleurloze consommé die naar tomaten smaakt.

    snij de komkommer en paprika in piepkleine blokjes. Meng ze met een scheutje olijfolie

    verdeel de koude consommé over de glaasjes of kommetje en lepel er wat van de groenteblokjes bij en werk af met wat olijfolie

Print Friendly

Lesley's Tips and Tricks

  • je kan deze consommé eventueel wat rijker maken met wat garnaaltjes of een lekkere burrata ( = een italiaanse kaas die gemaakt is van mozzarella en room)