
glutenvrij

melkvrij

glutenvrij

sojavrij

sesamvrij

visvrij

schaal- en schelpdieren

nootvrij

pindavrij

mosterdvrij

seldervrij

lupinevrij

veggie

vegan
Ingredienten
- 1 kg tomaten
- grof zeezout
- olijfolie
- basilicum blaadjes
- komkommer
- gele of rode paprika
Bereiding
- spoel de tomaten
- hak ze grof (pellen hoeft niet). doe ze in een kom met een flinke snuif zeezout en wat basilicum blaadjes en mix ze fijn, ik doe dit in de blender .
- giet de pulp in een puntzeef die je in een ruime kom hangt, en laat een nachtje uitlekken, of doe de pulp in een neteldoek en laat zo uitlekken.
-
wat overblijft in de kom is een bijna kleurloze consommé die naar tomaten smaakt.
snij de komkommer en paprika in piepkleine blokjes. Meng ze met een scheutje olijfolie
verdeel de koude consommé over de glaasjes of kommetje en lepel er wat van de groenteblokjes bij en werk af met wat olijfolie
Lesley's Tips and Tricks
- je kan deze consommé eventueel wat rijker maken met wat garnaaltjes of een lekkere burrata ( = een italiaanse kaas die gemaakt is van mozzarella en room)
Recente reacties