Lesley Van Hul

Vleesvrije aziatische noedelsalade

aller-14
glutenvrij
aller-09
melkvrij
aller-12
glutenvrij
vegan
veggie
Veggie
vegan

glutenvrij , lactosevrij  , vegan , veggie , eivrij , tarwevrij , melkvrij , zuivelvrij

voor 2 personen

Ingredienten

  • 1 stuk gember , duim groot
  • 1 kleine rode chilipeper
  • 1 teentje look
  • 4 el Tamari , glutenvrije sojasaus
  • 4 el rode of witte wijnazijn
  • 8 el olijfolie
  • 1 tl sesamolie
  • 150 gr rijstnoedels
  • 160 gr gemarineerde sojastukjes ( Green Way)
  • 1/2 gele paprika
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 komkommer
  • 2 lente ui
  • handjevol gecrushte cashewnoten

bereiding

  1. neem een grote schaal en een rasp
  2. neem een grote kom /pot en doe hier de rijstnoedels in , overgiet ze met kokend water en laat 15 minuten staan , ondertussen heb je tijd om de dressing te maken en de groenten te snijden.
  3. in de schaal rasp je de gember , daarna de chilipeper en de look
  4. giet over de geraspte kruiden de sojasaus , azijn , olijf en sesamolie
  5. snij de groenten in leuke blokjes , schijfjes …
  6. doe de gare noedels ( zonder het water) in de grote schaal en meng de dressing er onder
  7. voeg de groenten erbij samen met de gemarineerde sojastukjes
  8. werk af met lente ui en gecrushte cashewnoot voor een lekkere bite

 

Print Friendly