Happy Allergy Food
Lesley Van Hul: allergievrijkoken.be
allergievrijkoken.be
Lesley Van Hul

Ik ben Lesley Van Hul.

Al heel mijn leven ben ik gepassioneerd door lekker koken en eten. In die mate zelfs dat ik tijdens mijn eerste carrière als sales manager ging bijstuderen en ook nog een diploma van chef behaalde.

Koken voor mijn man, (plus)kinderen en vrienden was mijn leven. Tot ik na -een bijna fatale- allergische reactie te horen kreeg dat ik een ernstige voedselallergie had. De lijst was ontzettend lang: Geen gluten meer, geen lactose, geen eieren, sesam, zwarte peper, rood vlees , zuivelproducten,…

 

Mijn wereld stortte in

Wat kon ik nog maken?

Wat kon ik nog eten?

Hoe kon ik nog naar de winkel?

 


 

Ondanks mijn professionele kennis zag ik de mogelijkheden niet meer, enkel nog wat niet meer mocht. De zoektocht naar dagelijks eten was moeizaam en op restaurant gaan een ware foltering.

Na de eerste shock echter ging ik terug aan de slag. Ik raapte mijn moed bijeen en trok op pad. Aan de hand van mijn productkennis schuimde ik winkels en websites af op zoek naar oplossingen.

Ik probeerde een heleboel recepten. In het begin mislukten de meesten, maar na een tijdje kreeg ik door hoe het werkte. En ik besefte: als dit voor mij al zo moeilijk is, wat een uitzichtloze situatie moet dat dan zijn voor mensen die geen chef zijn?!

Ik besliste mijn kennis in te zetten om mensen te helpen. Omdat ik ervaren heb hoe moeilijk het kan zijn om te leven met een voedselallergie. En omdat ik vind dat iedereen het recht heeft om te genieten van eten. Want lekker eten maakt gelukkig, echt waar!