
glutenvrij

melkvrij

glutenvrij

nootvrij

veggie

vegan
eivrij , glutenvrij , tarwevrij , lactosevrij , zuivelvrij, melkvrij , nootvrij, veggie , vegan
voor 2 personen
Ingredienten
- 400 gr zijdentofu
- beetje plantaardige olie of boter
- 1 sjalotje fijn gesneden
- 1 lente ui fijn gesneden
- kala namak ( zwart zout) naar smaak
- snuifje kurkuma
- beetje peper
- 4 à 5 sneetjes gluten-vrij brood , classic van Schär
Bereiding
- verwarm de oven voor op 180° C
- besmeer de sneetjes brood royaal met boter en zet in de oven
- laat de tofu eerst goed uitlekken in een zeefje
- neem een pan en fruit de sjalot lichtjes aan in wat plantaardige boter of olie
- voeg de tofu erbij en bak eventjes mee
- voeg naar smaak de kala namak en de peper toe
- doe er een snuifje kurkuma bij voor de kleur ( zo lijkt het ook echt op ei )
- bestrooi met lente ui
- eet de lekkere warme krokante toast uit de oven erbij …mmmmmmm
Lesley's Tips and Tricks
- ‘kala namak’ ook wel het zwarte zout genoemd is een roestkleurig zout met een hoog zwavelgehalte.
- het zout geeft geen textuur maar wel een ‘authentieke eiersmaak’ 🙂
- door de zwavelgeur ruikt kala namak hetzelfde als eieren , wanneer je de smaak van eieren mist is dit een fantastische oplossing .
- kala namak vervangt dan het zout in een recept.
- kala namak is ook lekker op gebakken aardappelen , groenten.
- Je kan het online bestellen of ook te vinden in aziatische supermarkten
- je kan uiteraard bij je roerei andere kruiden of groenten toevoegen
- ik gebruik zelf het liefst zijdentofu , maar je kan uiteraard ook gewone stevige tofu gebruiken,deze verkruimel je best even met je handen voor hij de pan in gaat
Recente reacties