Lesley Van Hul
Allergievrijkoken.be

Zondags roerei zonder eieren

aller-14
glutenvrij
aller-09
melkvrij
aller-12
glutenvrij
aller-08
nootvrij
vegan
veggie
Veggie
vegan

eivrij , glutenvrij , tarwevrij , lactosevrij , zuivelvrij, melkvrij , nootvrij, veggie , vegan

voor 2 personen

 

Ingredienten

  • 400 gr zijdentofu
  • beetje plantaardige olie of boter
  • 1 sjalotje fijn gesneden
  • 1 lente ui fijn gesneden
  • kala namak ( zwart zout) naar smaak
  • snuifje kurkuma
  • beetje peper
  • 4 à 5 sneetjes gluten-vrij brood , classic van Schär

Bereiding

  1. verwarm de oven voor op 180° C
  2. besmeer de sneetjes brood royaal met boter en zet in de oven
  3. laat de tofu eerst goed uitlekken in een zeefje
  4. neem een pan en fruit de sjalot lichtjes aan in wat plantaardige boter of olie
  5. voeg de tofu erbij en bak eventjes mee
  6. voeg naar smaak de kala namak en de peper toe
  7. doe er een snuifje kurkuma bij voor de kleur ( zo lijkt het ook echt op ei )
  8. bestrooi met lente ui
  9. eet de lekkere warme krokante toast uit de oven erbij …mmmmmmm

Print Friendly

Lesley's Tips and Tricks

  • ‘kala namak’ ook wel het zwarte zout genoemd is een roestkleurig zout met een hoog zwavelgehalte.
  • het zout geeft geen textuur maar wel een ‘authentieke eiersmaak’ 🙂
  • door de zwavelgeur ruikt kala namak hetzelfde als eieren , wanneer je de smaak van eieren mist is dit een fantastische oplossing .
  •  kala namak vervangt dan het zout in een recept.
  • kala namak is ook lekker op gebakken aardappelen , groenten.
  • Je kan het online bestellen of ook te vinden in aziatische supermarkten
  • je kan uiteraard bij je roerei andere kruiden of groenten toevoegen
  • ik gebruik zelf het liefst zijdentofu , maar je kan uiteraard ook gewone stevige tofu gebruiken,deze verkruimel je best even met je handen voor hij de pan in gaat